Πως μπορω να βρω δουλεια στο εξωτερικό όπως η Ελένη Αντωνιάδου ;

Πως μπορω να βρω δουλεια στο εξωτερικό όπως η Ελένη Αντωνιάδου ; Η ερώτηση που ακούω κάθε μέρα στην Ελλάδα, λόγω της βαθιάς οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, είναι :  »Δεν βρίσκω δουλειά και μέλλον για μένα στην Ελλάδα, στη χώρα μου: Είμαι άνεργος Έλληνας, έχω χάσει την επιχείρησή μου. Δεν μπορώ να ζήσουν καλά : δεν μπορώ να πληρώσω τους φόρους, τους λογαριασμούς, τις σπουδές των παιδιών μου που είναι φοιτητές. Τι να κάνω ; Να φύγω από την Ελλάδα ;  » NAI, και θα σας πω πως έχετε ευκαιρίες να πετυχαίνετε αυτό…

Να να μπορέσετε να πάτε να ζήσετε εσείς Έλληνας στο εξωτερικό, πρέπει να βρείτε θέση εργασίας εκεί. Αυτό γίνεται υπό τις πιο κάτω προϋποθέσεις :

  • Πρέπει να μπείτε σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο, άρα θα έχετε περάσει τις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Χωρίς πανεπιστημιακές σπουδές, το βιογραφικό σας σημείωμα θα μείνει φτωχό και μη αποδεκτό για να βρείτε δουλειά σε κάποια επιχείρηση. Πρέπει να έχετε μπει σε μια κατεύθυνση που αγαπάτε πολύ και να κάνετε όνειρα. Αυτά οδηγούν στην επιτυχία.
  • Πρέπει να τελειώσετε τις σπουδές σας στο Ελληνικό πανεπιστήμιο όσο πιο γρήγορα γίνεται για να αποκτήσετε το βασικό σας πτυχίο (μετά από 5 έτη είναι το καλύτερο). Πρέπει να έχετε πτυχίο με μέλλον (θετικές σπουδές είναι το καλύτερο). Γιατί σε Ελληνικά πανεπιστήμια ; Είναι πιστεύω μια καλή μεταβατική περίοδο πριν πάτε στο Εξωτερικό.
  • Πρέπει να γνωρίζετε αγγλικά και να έχετε κάποιο πρόσφατο proficiency για να πάτε πιο εύκολα στο εξωτερικό. Καλό είναι να ξέρετε μια 2η γλώσσα (Γαλλικά ή Γερμανικά) : εμπλουτίζει σίγουρα το βιογραφικό σας αλλά δεν είναι υποχρεωτικό.
  • Πρέπει να κάνετε μεταπτυχιακό μετά από το βασικό σας πτυχίο δηλαδή Master. Κάντε το σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού για να έχετε καλά αναγνωρισμένη ειδικότητα στην Ευρώπη. Πρέπει να ζήσετε με τον Ευρωπαϊκό αέρα για να εξελίσσεστε. Μη φοβάστε να πάτε στο Εξωτερικό. Είναι δύσκολος δρόμος, αυτός της μεγάλης προσπάθειας και της μοναξιάς αλλά με το τελικό αυτό πτυχίο, έχετε ελπίδες να βρείτε δουλεία.
  • Εάν έχετε μεγάλη θέληση, επιμονή και όνειρα, θα βρείτε τη δουλειά που θέλετε, σε όποια χώρα και να είναι αυτή.  
  • Εάν πετύχετε, θα μπορείτε να γυρίστε στην Ελλάδα, να στήσετε επιχείρηση που θα ανεβάζει το οικονομικό, κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο της χώρας.

   

Η σταδιοδρομία της Ελένης Αντωνιάδου είναι παραδειγματική για εσάς. Έφτασε σήμερα να είναι βραβευμένη στο Λονδίνο ως « Γυναίκα της Χρονιάς » από το « 2013 FDM Everywoman In Technology Awards ». Nαι, μπορείτε και εσείς !  Δείτε τη διαδρομή της εικοσιπεντάχρονης Ελένης Αντωνιάδου από τη Θεσσαλονίκη :

  • Σπούδασε Πληροφορική με εφαρμογή στη Βιοϊατρική στο Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας στην Λαμία,
  • Πήρε μεταπτυχιακό στη Νανοτεχνολογία και την Αναγεννητική Ιατρική από πανεπιστήμιο του Λονδίνου,
  • Πήρε Master στη Μηχανική των Ιστών από πανεπιστήμιο του Ιλινόις, στις Ηνωμένες Πολιτείες,
  • Είναι απόφοιτη της Ακαδημίας της NASA για τη Διερεύνηση του Διαστήματος και εργάζεται σήμερα στη NASA !!

Μπράβο Ελένη, μας έχεις αποδείξει ότι όλα είναι δυνατόν.

 

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*

Vous pouvez utiliser ces balises et attributs HTML : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>